Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan lehet félreállítani az ellenfelet… - Tanmese
  2023-07-29 22:45:27, szombat
 
 




Tanmese. HOGYAN LEHET FÉLREÁLLÍTANI AZ ELLENFELET...
Szerző: Marton Veronika



Mióta világ a világ az ellenfelet, ellenséget félreállították, eltették láb alól. Idővel módszerek egyre kifinomultabbak lettek, a gyilkot felváltotta a vadkan agyara, a szentelt ostya, házasságkötési ceremónia és az egész egyszerű vendéglátás stb

Tanmese, avagy hogyan lehet félreállítani az ellenfelet...

Manapság meg kézfogással, bolgár esernyővel, számítógépen keresztül stb.

A kitervelőknek és az elkövetőknek eszükbe sem jut, hogy hosszabb-rövidebb idő múltán a bűnt bűnhődés követi, s a megszerzett javakat, előnyöket, pénzt, országot, népeket stb. nem viszik magukkal a másvilágra, sőt a következő életükben keményen megbűnhődnek a tetteiért. A gondolkodó magyarban felvetődik a kérdés, akkor miért teszik, miért gonoszkodnak, miért hazudnak...?

A válasz egyszerű: Így születtek, a vérükben van.

A szkítáknál a legnagyobb vétek a hazugság volt. Mondván, aki hazudik, minden rosszra képes, miként a gyermekkori csúfolkodó mondja: Aki hazudik, az lop is, aki lop az...

A magyar honvisszafoglalás óta a Német-Római Birodalom mindent megtett, hogy megszerezze, elvegye a magyarságtól Pannóniát, a ,,tej-méz folyó Kánaán"-t.


tanmese 1





A Lech-mezei csata (Hector Mülich, 1490 - en.wikipedia.org)

Bár a 955-ös Lech-mezei német győzelem dühödt magyargyilkolásba torkollott, nem bizonyult valós sikernek. Pannónia/Magyarország szilárdan ellenállt minden bekebelezési próbálkozásnak, sőt az un. magyar kalandozások keletnek, Bizánc felé még folytatódtak is. I. Ottó herceg, a későbbi német-római császár felismerte, nyílt harccal nem lehet a magyarságon úrrá lenni, ezért taktikát változtatott: Ami nem ment fegyverrel, menjen hímes szavakkal, ármánnyal és csalárdsággal!
Tudtán kívül XII. János római pápa ehhez segítette hozzá Ottót. Ezidőtájt a római pápa tekintélye alig volt nagyobb, mint egy püspöké. XII. János pápa reménylette, hogy a szász I. Ottóban rátalál azon hatalmasságra, amely visszaadja pápasága fényét és nagyságát, ezért 962-ben császárrá koronázta.

tanmese 2





Ottó császárt és az udvaroncát fogadja XII. János pápa és a kardinálisa (festett fóliáns, 1450)


Az újsütetű császár 'hálából' rögvest kinyilatkozta, a pápánál nagyobb hatalma lévén, teljes engedelmességet követel. A pápa nem nyugodott bele, és döntőbírául a korabeli legnagyobb ,,világi" méltóságot, a magyarság vezérét kérte fel: Salectus püspököt és Zacheus passaui segédpüspököt küldte Taksonyhoz, és felkérte a vita eldöntésére. Taksony a római pápa mellé állt, remélve, hogy a későbbiekben a pápaság a szövetségese és támogatója lőn. Sajnos nem így lett, sőt ezzel I. Ottó, német-római császárt is maga ellen fordította
.

tanmese 3





Taksony vezér a Képes Krónikában

Innen ered a római pápák magyarellenessége. Azokat gyűlölték, akik segítették pápai trónjuk megmentését. A Vatikán soha nem bocsátották meg a magyaroknak, hogy két pápájuk fejet hajtott előttük: Először Leó pápa Atilla király, másodjára meg XII. János pápa Taksony előtt alázkodott meg. Egy évezred múltán elmondható, hogy Magyarországnak semmi nem okozott nagyobb kárt, és nem szőtt/sző ellene annyi ármányt, mint a római pápa.

Székely István XVII. századi krónikaíró a római keresztény egyházfőkről, pápákról alkotott, lesújtó véleménye a múltban gyökerezett, de látnoki módon jövőbe mutatott: A 605-ös évtől ,,Sabiniánus Papa... papalkodec Romaba eg' eßtendeig. Ettól fogvá a papac mind Antichristosoc, es Lucipernec hel'tartoi." [Szabinianusz pápa... pápálkodik Rómában egy esztendeig. Ettől fogva a pápák mind Antikrisztusok, és Lucifernek helytartói.] E kijelentés igazságát ezeréves államisága alatt a magyarság a saját bőrén tapasztalta/tapasztalja. [Vajon 2022-ben a magyar miniszterelnök közvetlenül aa megválasztása után mivégre látogatott elsőként a római pápához, holott előzőleg az első útja az USÁ-ba vezetett. Vajon mi instrukciót kaphatott? Bizonyára titok maradna, ha a bekövetkező események nem árulkodnának.]

Ottót aggasztotta Taksony döntése, attól tartott, a pápa megerősödése csorbítaná a hatalmát, ezért álságos lépésre szánta el magát: 971-ben felszólította Pilgrim, passaui püspököt, hogy elhunyt pápák nevében hamisítson[ néhány bullát, miszerint Pannóniaföldje egyházilag a lorchi, ill. az utód passaui püspökséghez tartozik. Pilgrim[8] négy bullát hamisított; s egy ötödiket, melyet VII. Benedek pápa nem a passaui püspök, hanem a salzburgi vikárius javára hitelesített.

Pilgrim, passaui püspök (fametszet részlet 5,7x4,4, cm, 1565/66, Basel)




Ottó a császári udvarban székelő Cluny-i apát közreműködésével békejobbot kínált Taksonynak, melynek végkifejlete a quedlinburgi egyezmény és a magyar vezér, az özvegy Géza másodszori kiházasítása lett.

'Farkasjáró' Wolfgangot a Harz-hegységben az einsiedelni monostor magányában érte a hír, induljon Pannóniába 'pogány' magyarokat téríteni. Passau püspöke, Pilgrim készítette elő az utazását, és adta az útbaigazítást.

972-ben Wolfgang úttalan utakon, a gyepüket kikerülve jutott Taksony elébe. I. Ottó császár békeajánlatát és üzenetét vitte: Ha engedélyezi a hittérítő papok szabad bejárását Pannóniába, a nyugati keresztény világ elismert uralkodója lőn. [Évek múltán querfurti Brunó ugyanezzel ámította Gézát!]

Taksony 972-ben, a német követjárás idején hunyt el. A halála évét Aloldus szerzetes-író jegyezte fel.

Wolfgang küldetése folyásáról hallgat a fáma. A német források mentegetik, sajnálkoznak, hogy Pannóniában ,,a hit magvait vetni hasztalan fáradozik vala". 'Sikertelen' térítéséért mégis a lehető legnagyobb egyházi elismerésben részesült, sőt német nyelvterületen mindmáig szentként tisztelik. Valami 'nagy dolgot' kellett véghezvinnie, hisz' soha senkinek, lett légyen az világi vagy egyházi ember, ha vállalt feladatát nem teljesítette, nem járt jutalom. Sőt megrótták, megbüntették, birtokát elkobozták, rossz esetben a fejét vették. Egyetlen forrás sem említi, mivégre lett Wolfgang püspök. Ám az ,,írásban nem rögzített titkos tárgyalásokat, egyezményeket, az időközben megsemmisített megállapodásokat mindig, minden időben a bekövetkező események igazolják."


tanmese 4





Pilgrim magához rendelte a Pannóniából visszatért Wolfgangot. Megfeddte, mert leendő pannóniai egyházmegyéjében az engedelme nélkül szándékozott téríteni. Úgy tett, mintha nem is az ő tanácsait követte volna. Pilgrim Wolfgang hitbéli tudományát megvizsgálván, meggyőződött, hogy nem kóborló barát, hanem a hit igaz követője. Nem bocsátotta vissza Pannóniába. Tudván tudta, köze volt Taksony halálához vagy halálos betegségéhez[14]. Büntetés helyett kieszközölte, hogy a 972. szeptember 23-án elhunyt Mihály, regensburgi püspök helyét elnyerhesse. Wolfgang e hivatalba 972 karácsonyán iktattatott be.[16] Annak a Regensburgnak lett a püspöke, ahol 18 évvel korábban Bulcsút, Lélt és Súrt felakasztották.

Ottó császár számíthatott Taksonyhalálára, hiszen rögvest követséget menesztett Taksony fiához, Gézához, az újdonsült fejedelemhez, hogy rajta, az ifjú és tapasztalatlan vezéren keresztül szerezze meg pannóniai befolyását.

973-ban a quedlinburgi birodalmi gyűlés után Ottó,német-római császár elhunyt. Nem érte meg terve végkifejletét. A megvalósítás a leszármazottjaira, II. és III. Ottóra, illetve az utódaikra maradt. Kb. 500 évnek kellett eltelnie, mire a Német-Római Birodalom apránként megszerezte Magyarországot.

A németek találékonyságban nem jeleskedtek; ellenfeleik elhallgattatásában évezredes mintát követtek. A jóhiszeműségükről, szavatartásukról, törvénytiszteletükről híres szkíták, hunok, avarok, magyarok mindig minden alkalommal hittek nekik, pedig szemlélőik voltak királyok, főemberek idő előtti távozásának.

Wolfgang követjárásakor hunyt el Taksony. Gyorsan hazaiszkolt. Pilgrim nem engedte vissza Pannóniába, nehogy az ottlétét összekapcsolják ,,fejedelmük" halálával, és meglincseljék.

A papok Géza és a lengyel Adelhaid házassága óta jelen voltak Pannóniában. Adalbert prágai püspök Rómából jövet ,,elfelejtett" továbbenni Prágába.[17] Géza áldozópapja és Vajk/István nevelője lett. Géza 997 évi halálakor sürgősen távozott, mondván, ha a támogatója nincs többé, megy Poroszföldre téríteni. A pogány poroszok ütötték agyon. Áldozópapként szentelt (mérgezett) ostyával[18] eltehette a ,,véreskezű" Gézát láb alól, hiszen a térítendő magyarok kiirtása kezdett az egyháznak kellemetlen lenni.

Imre herceg koronázása előtt négy nappal német küldöttség érkezett István király udvarába. A ceremóniához hagyományos vadkan-vadászat is hozzátartozott; s lám, német vadkan sebezte halálra Imrét.

A majdnem királlyá lett Zrínyi Miklós költő és hadvezért, gubernátort az osztrák küldöttség Új-Zerinvári tartózkodásakor szintén német vadkan ölte meg.

Artabán pártus király leánya és Caracalla császár eljegyzésekor a nagyszámú római leánykérő küldöttség adott jelre előkapta a ruhája alá rejtett fegyvert, és az ünneplő pártus vendégsereget lekaszabolta.

902-ben a bajorok úgy tettek, mintha egyezkedni kívánnának Kurszán vezérrel ezért ,,... lakomára invitálták, a királyukat Chussolt, és a többi vele levőt..." A békés lakmározókat a ruhájuk alá rejtett fegyverekkel orvul legyilkolták.

... és így tovább...

Marton Veronika: Magyarország a kereszt árnyékában, Matrona, Győr, 2018. c. könyve nyomán. (31-34 pp.)







 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Címkék: találékonyságban, egyházmegyéjében, szavatartásukról, megállapodásokat, közreműködésével, kifinomultabbak, tartózkodásakor, magyarországnak, félreállították, taksonyhalálára, engedelmességet, összekapcsolják, követjárásakor, felakasztották, házasságkötési, megsemmisített, hozzátartozott, próbálkozásnak, antikrisztusok, magyarországot, tapasztalatlan, antichristosoc, miniszterelnök, nyelvterületen, pannóniaföldje, félreállítani, kinyilatkozta, békeajánlatát, megvizsgálván, egyezményeket, hatalmasságra, csalárdsággal, kitervelőknek, tárgyalásokat, vendégsereget, meglincseljék, gyilkot felváltotta, vadkan agyara, szentelt ostya, egész egyszerű, elkövetőknek eszükbe, bűnt bűnhődés, megszerzett javakat, következő életükben, gondolkodó magyarban, válasz egyszerű, legnagyobb vétek, hazugság volt, gyermekkori csúfolkodó, magyar honvisszafoglalás, magyarságtól Pannóniát, 955-ös Lech-mezei, HOGYAN LEHET FÉLREÁLLÍTANI AZ ELLENFELET…, Marton Veronika, Német-Római Birodalom, Hector Mülich, Képes Krónikában, Először Leó, Székely István XVII, Sabiniánus Papa…, Pilgrim Wolfgang, Zrínyi Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png nő  Nevem  A boldog családok mind hasonló...  Mai harmónia kártyám  Az engedelmesség miért nem vál...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Próbálj meg ...  Mi lenne ha  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  George Byron - Ahogy itt jár -...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Nem méltó hozzád  Még csak most kezdődik a nap  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Éretlen vers  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Hiányzik  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  s immár én is felragyogva, ért...  Garai Gábor - Takarítás  A másik dolog,  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png csokor  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Éretlen vers  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét  Julian Brass gondolata 
Bejegyzés Címkék
gyilkot felváltotta, vadkan agyara, szentelt ostya, egész egyszerű, elkövetőknek eszükbe, bűnt bűnhődés, megszerzett javakat, következő életükben, gondolkodó magyarban, válasz egyszerű, legnagyobb vétek, hazugság volt, gyermekkori csúfolkodó, magyar honvisszafoglalás, magyarságtól Pannóniát, 955-ös Lech-mezei, későbbi német-római, magyarságon úrrá, római pápa, udvaroncát fogadja, újsütetű császár, pápánál nagyobb, korabeli legnagyobb, magyarság vezérét, vita eldöntésére, római pápák, évezred múltán, római keresztény, múltban gyökerezett, 605-ös évtől, papac mind, pápák mind, saját bőrén, magyar miniszterelnök, római pápához, első útja, bekövetkező események, pápa megerősödése, utód passaui, passaui püspök, salzburgi vikárius, császári udvarban, quedlinburgi egyezmény, magyar vezér, özvegy Géza, einsiedelni monostor, gyepüket kikerülve, hittérítő papok, nyugati keresztény, német követjárás, halála évét, német források, lehető legnagyobb, világi vagy, fejét vették, időközben megsemmisített, engedelme nélkül, újdonsült fejedelemhez, quedlinburgi birodalmi, utódaikra maradt, németek találékonyságban, ottlétét összekapcsolják, papok Géza, lengyel Adelhaid, támogatója nincs, pogány poroszok, térítendő magyarok, egyháznak kellemetlen, ceremóniához hagyományos, majdnem királlyá, osztrák küldöttség, nagyszámú római, ünneplő pártus, királyukat Chussolt, többi vele, békés lakmározókat, kereszt árnyékában, találékonyságban, egyházmegyéjében, szavatartásukról, megállapodásokat, közreműködésével, kifinomultabbak, tartózkodásakor, magyarországnak, félreállították, taksonyhalálára, engedelmességet, összekapcsolják, követjárásakor, felakasztották, házasságkötési, megsemmisített, hozzátartozott, próbálkozásnak, antikrisztusok, magyarországot, tapasztalatlan, antichristosoc, miniszterelnök, nyelvterületen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2024
  • e Hét: 21843
  • e Hónap: 61664
  • e Év: 239539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.